Vinarski studij
Vinarski studij, dodiplomski studij Veleučilišta u Rijeci, otvoren 2001. pod nazivom Stručni studij vinarstva.
Smješten je u prostorima Srednje škole Mate Balota i Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču.
Organiziran je kao redoviti i izvanredni, a traje pet semestara. Po završetku studenti stječu stručni naziv inženjera vinarstva. Studij se sastoji od 32 kolegija, od čega je 6 stručnih predmeta: vinarstvo, specijalna i pjenušava vina, mikrobiologija vina, biokemija vina i vinogradarstvo, a postoji i izborni predmet jaka alkoholna pića. Nastavu izvode djelatnici Veleučilišta i vanjski suradnici. Veći dio stručne nastave realiziraju kadrovi Instituta u Poreču. U dobro opremljenom laboratoriju studenti izvode vježbe, a u moderno opremljenom vinskom podrumu praktični rad proizvodeći vlastito vino. Dio praktičnoga rada također obavljaju u vinogradu Instituta i u nastavno-tehnologijskim bazama, odnosno kod najboljih istarskih vinara. Po završetku studija mladi inženjeri vinarstva osposobljeni su za samostalno i kvalitetno vođenje proizvodnje grožđa i vina u uvjetima tržišne ekonomije i brzoga razvoja tehnologije.
Kasnije je studij prerastao u Poljoprivredni odjel Veleučilišta s trogodišnjim stručnim studijima vinarstva i mediteranske poljoprivrede te dvogodišnjim specijlističkim diplomskim studijem vinarstva.
Komentari
Trenutno nema objavljenih komentara.
Ostavi komentar