• Adriatic Croatia...

  Adriatic Croatia International Club d. d. (krat. ACI Club d. d.), čelna organizacija nautičkoga turizma u Hrvatskoj sa sjedištem u Opatiji. Prvotni naziv tvrtke, utemeljene 1. VII. 1983., bio je Adriatic Club Yugoslavia Brijuni (krat. ACY). Član je Udruge hrvatskih marina.

  više
 • Mali nogomet

  Mali nogomet, sportska igra loptom na vrata za dvije ekipe, svake s najviše sedam igrača. Pravila igre u osnovi su slična nogometnim pravilima. Igra se najčešće u dvoranama, u trajanju od 2×20 minuta, s odmorom od 10 minuta. U Istri je postao popularan osobito od sred. 1970-ih. Na prvom su natjecanju (Moja ulica, moja ekipa) sudjelovale momčadi iz cijele regije.

  više
 • Zmije u Istri

  U Istri obitava sedam vrsta zmija, od toga samo jedna otrovnica. Kao i one iz drugih regija po prirodi su plašljive te izbjegavaju kontakt s ljudima. Tek kada se nađu u opasnoj situaciji, prijete ugrizom ili nekom drugom metodom obrane.

   

  više
 • Citta' di Jesi...

  Città di Jesi (Iesi) - V1, zračni brod (dirižabl, cepelin) talijanskoga mornaričkog zrakoplovstva oboren iznad Porera 1915. godine. Bio je dugačak 90 m a širok 19 m. Ukupna nosivost bombi iznosila je oko 600 kg, a mogao je ostvariti maksimalnu brzinu od 50 čvorova.

  više