Međunarodno središte hrvatskih sveučilišta u Istri

Međunarodno središte hrvatskih sveučilišta u Istri, skup znanstvenoistraživačkih i edukativnih centara koji je Sveučilište u Zagrebu utemeljilo 25.VI.1992. na Brijunima radi sustavnijega predstavljanja hrvatske znanosti, odabira i promicanja međunarodnog istraživačkog i nastavnoga rada u Hrvatskoj te poboljšanja međusveučilišne i akademske suradnje u svijetu.

Centar Motovun započeo je s radom 26.XI.1993. osnivanjem i djelovanjem Međunarodnoga istraživačkoga centra za kasnu antiku i srednji vijek Sveučilišta u Zagrebu i Studijskoga centra za arhitekturu. Centar Brijuni-Medulin započeo je s radom 23.XII.1994. osnivanjem i djelovanjem Međunarodnoga istraživačkoga centra za arheologiju Brijuni-Medulin Sveučilišta u Zagrebu. U centrima se redovito održavaju znanstveni skupovi, simpoziji, seminari, tečajevi, savjetovanja i interdisciplinarni konzultativni sastanci s radionicama i terenskim edukativnim radom.

Komentari

    Trenutno nema objavljenih komentara.

Ostavi komentar

* Slanjem komentara prihvaćate Pravila obrade Vaših osobnih podataka (e-mail i IP adresa). cancel reply


Literatura

Mirko Jurkić, "Organization and activity of the International Centre of Croatian Universities in Istria 1994-1995", Histria Antiqua, 1995., 1; isti, "Ustrojstvo i dvogodišnje djelovanje Međunarodnog središta hrvatskih sveučilišta u Istri", Sveučilišni vjesnik, 1996., 2-3.

Slučajna natuknica

Paleografija